LoL VM

League of Legends

Hvis du ikke har hørt om League of Legends, er det på tide å sette seg inn i dette magiske spillet. Det dukket opp allerede i 2009, og ble inspirert av den gigantiske suksessen bak World of Warcraft. League of Legends er dessuten et gratisspill, altså kan hvem som helst laste det ned og begynne sitt eget eventyr på nettet. League of Legends inneholder såkalte mikrotransaksjoner, altså kan man kjøpe seg ting til spillet etter hvert – dersom man virkelig ønsker det. Ellers er det bare å spille og kose seg, uten å betale ett rødt øre for moroa. League of Legends er et såkalt «multiplayer online battle arena», der folk kjemper mot hverandre i en virtuell verden. League of Legends regnes dessuten til å være blant de aller største og mest populære dataspillene gjennom tidene – over ett hundre millioner spillere er innom den virtuelle arenaen hver eneste måned, og på det meste har nesten åtte millioner spillere vært pålogget samtidig. Spillet har faktisk blitt såpass populært at gigantiske mesterskap har blitt avholdt de siste årene, med utallige fans samlet rundt dataskjermene for å følge med på gangen i spillet. Spillerne holder til på fire forskjellige kart, alle med sine spesielle detaljer og omgivelser. Dermed kan man hoppe inn i et helt univers av muligheter, og finne akkurat den typen utvikling som passer deg best.

Verdensmesterskapet

Hvert eneste år går en ny League Championship Series i gang, med League of Legends i fokus. Dette er en internasjonal turnering der spillere deltar i så mange sammenstøt som mulig for å samle til seg poeng og klatre oppover topplistene. Ikke ulikt verdenscupen i ski og lignende begivenheter fra idrettens verden. Ti ulike profesjonelle lag fra hvert kontinent kjemper mot hverandre i de ulike turneringene, og hvert kontinent har sine egne seriemesterskap. På slutten av hver sesong går det prestisjefylte Verdensmesterskapet i League of Legends i gang, og det er her man virkelig ser folk kjempe for harde livet. Premiepotten er nemlig på over fem millioner dollar, og nesten femti millioner mennesker følger med på begivenheten hvert eneste år. Vinneren av dette gjeve mesterskapet får stikke av med utrolige to millioner dollar, noe som gjør det ekstremt lukrativt å prøve seg på det krevende dataspillet. VM i League of Legends (forkortet LoL) er den største årlige begivenheten i e-sport, og det er ekstremt spennende å følge med på utviklingen av denne typen spill. Finalene har blitt avholdt på kryss og tvers av hele verden, blant annet i Sverige, USA og Sør-Korea. Ulike lag har stukket av med seieren, noe som peker mot den store, vanskelige konkurransen.

Riot Games

Det er spillutvikleren Riot Games som står bak League of Legends, og det er de som arrangerer Verdensmesterskapet i LoL også. Riot Games er et unikt selskap, for de har klart å holde seg helt uavhengige selv om utallige tilbud om samarbeid fra større selskap hagler inn stadig vekk. Selv om selskapet har skapt flere populære spill, er det League of Legends som er deres mest kjente barn, og med en omsetning på over to milliarder dollar og ett tusen ansatte i sytten ulike kontorer kan man lett se at deres uavhengighet virkelig lønnet seg. Riot Games har også skapt flere såkalte minispill med fokus på arkadesjangeren, og lykkes godt med dette. De har oversatt League of Legends til flere ulike språk, og kan sies å ha satt igang utviklingen av e-sport som helhet. Alle mindre selskap bruker nå deres modell med gratisspill og mikrotransaksjoner, samtidig som deres uavhengige ståsted beviste en gang og for alle at det faktisk kan lønne seg å si nei til lukrative tilbud fra industrigigantene.

Privacy Policy