World Electronic Sports Games 2016

Defense of the Ancients

Du har sikkert hørt om spillet DotA, eller «dota» som det ofte skrives på nettet. DotA står for Defense of the Ancients, og var ett av de aller første såkalte «multiplayer online battle arena» spill på markedet. Den første delen av spillet kom ut allerede i 2003, og har siden dess blitt spilt av millioner spillere verden rundt. Over flere år var DotA faktisk verdens mest populære online spill, og er fortsatt blant de mest kjente av denne typen. Det første spillet ble utviklet av tre uavhengige spillentusiaster, og ble lansert som et tillegg til Warcraft III: Reign of Chaos. Det smarte oppsettet av spillet med ulike karakterer og den unike formelen med mikrotransaksjoner var en suksess, og innen kort ville alle spillutviklere følge i deres fotspor. Etter at det internasjonale spillselskapet Valve Corporation kjøpte opp rettighetene til DotA i 2009, satte de straks igang med utviklingen av en oppfølger til spillet. Dota 2 kom ut i 2013 og ble straks en hit – spillere hadde kost seg med det første spillet i hele ti år før den nye versjonen kom ut, dermed kan man bare forestille seg jublene på nettet i juli 2013, når Dota 2 endelig ble lansert. Dota 2 fungerer på alle mulige operativsystemer, og er et rimelig lett spill å komme igang med. Etter hvert som man klatrer oppover blir konkurransen stadig større, og erfarne spillere har gjerne spilt helt siden 2003 og samlet inn utallige tilbehør som stadig hjelper dem med å beseire motstanderne. Forresten kan man også spille Dota 2 alene, men det er selvsagt de blodig kampene på nettet som tiltrekker seg mest mennesker. Flere millioner mennesker kan være pålogget samtidig, noe som gjør Dota 2 til ett av verdens største og mest aktive virtuelle universer.

WESG 2016

For å feire enkelte dataspill, ble et stort verdensmesterskap satt sammen i Kina, der premiepengene og den perfekte infrastrukturen ble brukt til å lokke inn kjente lag av spillere fra hele verden. World Electronic Sports Games, eller WESG som mesterskapet forkortes til, vil settes igang nå i begynnelsen av 2017, og planen er å avholde slike mesterskap hvert eneste år fremover. Det er Kina som står bak WESG, og med et stort budsjett er det allerede helt klart at de vil lykkes med å gjøre dette til en gigantisk begivenhet. World Electronic Sports Games vil finne sted i Shanghai, en av de største og mest kjente byene i Kina. Her vil spillere fra hele verden samle seg for å konkurrere i Counter-Strike, Dota 2, Hearthstone og Starcraft. Akkurat som i annen type idrett, vil mesterskapet deles opp i et gruppespill, sluttspill og finaler. Først vil lagene deles inn i fire ulike grupper, der vinnerne går videre til kvartfinalene mens de tre dårligste lagene blir slått ut og må reise hjem. Det har allerede blitt avholdt kvalifisering til WESG 2016 verden rundt, derfor finner man lag fra hele jordkloden i mesterskapet. To svenske og ett dansk lag vil være på plass – dessverre klarte ingen norske lag å komme seg til dette første verdensmesterskapet. Man finner også lag fra Tyrkia, Sør-Afrika, Ukraina, Russland, USA, Thailand og Argentina blant finalistene, dermed kan man se frem til en virkelig internasjonal fest hvis man er glad i Dota 2.

Gigantisk premiepott

Det beste med WESG er selvsagt premiepotten. Den totale potten for Dota 2 er på 1,5 millioner dollar, og over halvparten (800 000) vil gå til vinnerlaget. Denne gigantiske summen gjorde WESG 2016 til en av verdens største begivenheter innen e-sport med én gang, og den store pågangen av diverse spillere har sikret mesterskapet en lys fremtid. WESG 2016 finner sted i Changzhous OL-senter ved Shanghai, og er sponset av mange kjente selskap – inkludert Logitech, ASUS og Alibaba.

Privacy Policy