Om Jakten på Dypet: Online spill om norsk oljeindustri

Norsk olje og gass

Du har kanskje ikke hørt om «Norsk olje og gass»? De aller fleste har hørt om Norsk Hydro og Statoil, men dette er helt vanlige selskap som gjør det de har fått lov til av staten. Norsk olje og gass er derimot en interesseorganisasjon for begge de to ovennevnte selskapene og alle andre som jobber på norsk sokkel. Norske olje og gass overser utviklingen av industrien i Norge, de sender ut sine egne retningslinjer for hele næringen, og kommer med anbefalinger rundt diverse problemstillinger. Samtidig fungerer de som en arbeidsgiverorganisasjon og koordinerer prosjekter innen diverse deler av industrien. Norsk olje og gass er et lite selskap, men vi hadde neppe vært der vi er i dag uten deres hjelp – kanskje har du hørt om «Oljeindustriens Landsforening», som organisasjonen het før? Det er Norsk olje og gass som er mellomleddet mellom selskapene og deres ansatte, og fungerer derfor samtidig som en arbeidsforening. De har mange spennende prosjekter på gang, deriblant Jakten på Dypet, det spennende spillet som vi kommer til nedenunder. Vår nettside vil fokusere på dette og lignende prosjekter, slik at du som potensiell arbeidstaker innen Norges viktigste industri kan hente informasjon om mulighetene du har.

Jakten på Dypet

Det er alltid stor etterspørsel etter mennesker med utdanning innen olje- og gassindustrien. Samtidig mener mange at dette ikke er en spennende jobb, og siden Norge er en velferdsstat der folk jobber med det de har lyst til, er det til tider vanskelig å finne gode ansatte lokalt. Dette er selvsagt en kjip utvikling, for norske olje- og gasselskaper blir nødt til å lete etter talentene i utlandet. Det er slik Jakten på Dypet kom på plass, som en helt unik måte å nå ut til potensielle arbeidstakere. Jakten på Dypet er et online spill som ble skapt i regi av Norsk olje og gass. Spillet er helt unikt, og vi har ikke sett noe tilsvarende i andre oljeland. Her får man nemlig ta på seg rollen som ingeniør, og ditt mål blir å både finne og utvinne Norges viktigste naturressurser. Spillet er utformet som et strategispill, og ligner litt på monopol. Mens andre spill fokuserer på spillbarheten, er det kunnskapen som gjelder i Jakten på Dypet. Du må analysere seismikken, søke om lisens for boring og utvinning, samt produsere og selge all olje som du henter opp fra dypet. Spillet er kanskje ikke verdens beste med tanke på grafikken og lengden, men det er fortsatt et unikt prosjekt som virkelig fortjener en plass i historiebøkene. Dessuten kan du vinne 300 000 kroner!

Jobbe i oljeindustrien

Norsk olje og gass vil selvfølgelig ikke gi ut 300 000 kroner helt uten videre, det hadde jobbet mot hensikten. Nei, i stedet vil man her krone en vinner, og denne personen vil få full støtte til utdanning innen den spennende industrien. Jakten på Dypet fokuserer på ungdommer opptil 19 år, de som fortsatt er usikre på hva de skal gjøre etter videregående skole. Vinner man den solide støtten, er det bare å glemme Lånekassen helt. Ingen studielån, ingen tilbakebetalinger. Alt som kreves er at du søker deg inn på en utdanning innen olje eller gass, for deretter å fullføre en Bachelor-grad. Dermed har du muligheten til å få en gratis utdanning, og sikre deg en arbeidsplass så fort du er ferdig med studiene. Oljeindustrien er en spennende arbeidsplass, og med en skyhøy lønn for ingeniører kan du se frem til en særdeles positiv fremtid. Alt som kreves er at du spiller så godt du kan, gjør litt forarbeid og beviser at du har det som trengs for å fortsette utvinningen av naturressurser i Norge. Dessuten kan du spille Jakten på Dypet fra mobiltelefonen, altså blir det ekstra lett å prøve seg.

Privacy Policy