Om vinneren av spillet

Stavanger – oljebyen

Man kan trygt si at Oslo er den økonomiske og politiske hovedstaden i Norge. Det er her man finner flest arbeidsplasser, flest selskaper og flest politikere. Ingenting uvanlig her i gården – alle hovedsteder utvikles etter samme prinsipper. Det er her det økonomiske livet i landet foregår, og folk flest strømmer til Oslo fra alle kanter for å bygge seg en fremtid. Urbaniseringen er i full gang, og staten sliter med å holde folk borte fra Tigerstaden. Deretter har man Bergen, som er turistbyen. Folk kommer til Bergen for å se de historiske byggene ved Bryggen, spise utsøkt norsk mat og gå lange turer i de flotte omgivelsene rundt byen. Dessuten er Bergen et populært startpunkt for Hurtigruten, som deretter svinger seg oppover Vestkysten med avstikkere til de verdenskjente fjordene her i landet. Så har man Stavanger. Stavanger kan lett kalles oljebyen i Norge, for det er her den viktigste næringen i landet hører hjemme. Stavanger er i umiddelbar avstand til Nordsjøen, og det er her oljenæringen har sine hovedkontorer. Stavanger er oljebyen, med et eget oljemuseum og hovedkvarteret for Norsk olje og gass. Derfor er det ikke overraskende at det er hit folk kommer når de er på jakt etter jobb i industrien.

Jakten på Dypet

De aller flest ungdommer er usikre på hva de vil bli. Hva de vil utdanne seg som. Derfor velger de fleste å ta allmen utdanning på videregående skole for deretter å søke seg inn på høyskoler og universiteter. Utdanningen i Norge er i bunn og grunn gratis, men det koster fortsatt en del å ta en bachelor- eller masters-grad i såkalte indirekte utgifter. Dermed følger det med et stort ansvar når man velger seg en utdanning, og mange er ekstremt nervøse for sine valg. Hva om man velger feil? Hva om man forandrer mening etter hvert? Norsk olje og gass, selskapet som står for utvinningen av våre naturressurser her i Norge, kom derfor med et spennende prosjekt med mål å fjerne denne usikkerheten. De skapte dataspillet Jakten på Dypet, der man kunne vinne 100 000 kroner i året over tre år, alt for å dekke kostnadene rundt en ingeniørutdanning for olje- og gassindustrien. Det spennende strategispillet lot folk prøve seg innen den interessante bransjen, og samle sammen poeng for å konkurrere mot andre spillere. Utallige mennesker registrerte seg i spillet, og konkurransen var derfor skyhøy. Man trodde nok at vinneren ville komme fra et ukjent sted i Norge, der mulighetene for studier var som minst. Men neida – vinneren kommer faktisk fra oljebyen Stavanger!

300 000 kroner til utdanning

Det var den 23 år gamle Endre Ulversøy som klarte å ta førsteplassen i Jakten på Dypet. Det var langt ifra en enkel oppgave, og den unge mannen fra Stavanger legger ikke skjul på de utallige timene har brukte på spillet. Han var allerede midt i en utdanning, og måtte legge forberedelsene til eksamen på hylla for å fortsette spillingen. Jakten på Dypet sugde ham inn, og etter mange timer holdt han seg fortsatt på toppen. Når det til slutt ble klart at han ville stikke av med seieren, kan man trygt si at Ulversøy plutselig fikk et helt nytt syn på fremtiden. Han er allerede klar som byggingeniør, og karrieren innen Norges viktigste industri venter på ham allerede så fort masterutdanningen er overstått. Med 300 000 kroner til utdanning vil han dessuten slippe å ta opp studielån, noe som ga ham ekstra motivasjon når spillet var igang. Slike utrolige muligheter finner man kun i Norge, derfor bør vi alle være takknemlige for at vi bor i et såpass fantastisk land. Endre Ulversøy er en av mange norske ungdommer som har en strålende fremtid foran seg, med gode karrieremuligheter og ingen kjipe lån å måtte håndtere.

Privacy Policy