ELEAGUE Major 2017 CS:GO


Counter-Strike

Hvem har vel ikke hørt om Counter-Strike? Dette er tross alt ett av verdens mest legendariske skytespill, og de aller fleste av oss har sikkert prøvd en av spillene i serien. Counter-Strike dukket opp allerede i 1999, før de virkelig kraftige datamaskinene dukket opp. Allerede på den tiden forstod mange at spillet ville sette igang en lang rekke av heftige skytespill, og det hadde man helt rett i. For Counter-Strike fortsatte, år etter år, med lanseringer av stadig bedre spill til både datamaskinen og spillkonsoller. Det er PC-brukerne som virkelig fikk nyte Counter-Strike, for spillet ga etter hvert muligheten til å både utvide og forbedre spillopplevelsen, alt avhengig av hvilket utstyr man brukte og hvilke tilbehør man hadde. Counter-Strike, eller «CS» som man ofte forkorter spillet som, har til nå kommet ut i åtte ulike utgaver, men det er «Global Offensive» som er den mest populære for øyeblikket (dog ikke den nyeste). Totalt har spillet blitt kjøpt av over tretti millioner mennesker, og regnes derfor til å være blant tidenes bestselgende spill. Her bruker man den vanlige metoden med én betaling for hele spillet, i stedet for gratisspill med mikrotransaksjoner som har blitt populært i de senere årene (Dota, League of Legends). Det er forresten Valve Corporation som eier rettighetene til Counter-Strike og Dota 2, de mest populære nettspillene der ute.

Kvalifisering til ELEAGUE

ELEAGUE er en av verdens nyeste turneringer i Counter-Strike: Global Offensive, og lover å bli til en gigantisk begivenhet som meget sikkert vil gjentas hvert eneste år. E-sport er på sterk fremgang, og stadig flere spillere prøver seg på den profesjonelle verdenen av dataspill. Dermed er etterspørselen for mesterskap og turneringer veldig stor, spesielt for spill som Dota 2, League of Legends og Counter-Strike. Den første ELEAGUE Major-turneringen vil avholdes i januar 2017 og finner sted i Atlanta, Georgia (USA). Her vil 16 ulike lag kjempe om retten til å spille i sluttfasen av turneringen, og den store premiepotten på en million dollar er et meget godt insentiv til å trene seg opp i Counter-Strike. ELEAGUE Major 2017 vil gå over en hel uke i januar, kvalifiseringen har allerede blitt avholdt for å bestemme hvilke lag som får kjempe om pengene. Først fikk de åtte lavest plasserte lagene fra ESL One Cologne 2016 kjempe mot diverse lag fra regionale kvalifiseringer om retten til å spille ELEAGUE Major 2017. Åtte lag gikk videre, og får dermed møte de åtte beste spillene fra ESL One Cologne.

Lagene

ELEAGUE Majors 2017 vil bestå av 16 lag fra hele verden. Danmark, Sverige, Brazil, Polen, USA, Frankrike – spillere fra hele verden har klart å kvalifisere seg til den splitter nye turneringen, og siden en million dollar står på spill er det liten tvil om at vi har harde kamper i vente. De åtte beste lagene fra mesterskapet i Cologne 2016 kalles her for «Legender», mens de åtte lagene som gikk videre fra den beinharde kvalifiseringen står oppført som «Utfordrere». Først vil disse 16 brake sammen i et gruppespill, der kun 8 lag går videre. Sluttspillet er delt opp som i alle andre idretter, med kvartfinaler, semifinaler og en finale – alle delt opp i tre sammenstøt hver. Premiepotten på 1 000 000 dollar vil deles av alle lag, men det er selvsagt førsteplassen som får den største summen. Vinnerne får 500 000 dollar, andreplassen får 150 000, tredje og fjerdeplassen får 70 000, 5-8. plass for 35 000 dollar, mens alle andre lag får kose seg med 8 750 dollar hver. Dermed er man allerede en vinner når man kommer seg til ELEAGUE Majors, noe som sikkert vil løsne litt på spillet og tvinge frem ekstra mye action. Den nye turneringen vil tiltrekke seg mye oppmerksomhet både offline og på nettet, noe som sikkert vil slå ut i en rekke påfølgende turneringer årene som kommer.

Privacy Policy